Zákaznický servis a podpora: 00800 80 90 80 90

Po. – Čt.: 8:00 – 17:30 hod. | Pá.: 8:00 – 17:00 hod.

  1. Produkty a služby
  2. Nástroje
  3. Čerpadla
  4. Domácí vodárny

Domácí vodárna: Ochrana zdrojů vody, ochrana životního prostředí, úspora vody

V dobách, kdy je samozřejmé, že se všechno stává čím dál tím dražším, je dobrá zpráva, že můžete v budoucnu trvale šetřit peníze. A sice s vlastním zdrojem užitkové vody nezávislým na veřejném vodovodním řadu. Pokud se na všem pozemku nachází studna, nádrž nebo stojatá nebo tekoucí voda, máte již k tomu ideální předpoklady.

Vše, co ještě nyní potřebujete k čerpání levné užitkové vody, je domácí vodárna, abyste mohli spolehlivě čerpat vodu z alternativního zdroje do svého vodovodního systému. S vhodným modelem od firmy Trotec můžete již brzy snadno a pohodlně využívat levnou vodu pro pračku, toaletní splachovač nebo zavlažovací systém v předzahrádce nebo ve vaší užitkové zahradě. Také zásobování vodou zahradních postřikovačů a postřikovačů trávníků je díky domácí vodárně snadné.

Vzhledem k tomu, že je dešťová voda méně vápenatá než pitná voda z vodovodu, je riziko usazování vodního kamene v pračce sníženo a životnost zařízení je díky tomu příslušně prodloužena.

Čerpadla hlubinná do studní od firmy Trotec

Výkonná 1 000 W domácí vodárna TGP 1025 E od firmy Trotec zvládne dokonce i mimořádné nároky, a čerpá plně automaticky až 3 300 litrů vody za hodinu do domácí vodovodní sítě, kde zásobuje pračku, splachovač toalety a zavlažovací systémy na zahradě. integrovaná vyrovnávací nádoba udržuje tlak v systému na konzistentně vysoké úrovni a 19litrová tlaková nádoba zajišťuje energeticky úsporný provoz čerpadla. To umožňuje mnoho malých odběrů vody, aniž by bylo nutné spouštět čerpadlo při každém jednotlivém požadavku na vodu. Pokud např. spustíte splachovač toalety, rozpozná to tlakový spínač a dodá potřebné množství vody. Při maximální teplotě vody 35 °C zajistí domácí vodárna bezúdržbový provoz. Je tak možné na ni snadno připojit několik míst spotřeby vody.


Co je domácí vodárna?

Domácí vodárna je zařízení pro vlastní zásobování užitkovou vodou z alternativních zdrojů. Za tímto účelem se přečerpává voda z různých nádrží, jako jsou studny nebo vodní toky, do vlastní vodovodní sítě. Při používání pouze užitkové vody lze čerpat také srážkovou vodu, např. z cisterny. Domácí vodárny se používají hlavně k úspoře drahé vody z vodovodu.


Čerpadla hlubinná do studní od firmy Trotec sestávají z následujícího:

  • výkonné čerpadlo s dlouhou životností a integrovaným obvodem tepelné ochrany
  • velká tlaková nádoba se dvěma komorami (plyn a voda)
  • snadno čitelný manometr zobrazující aktuální tlak

Kdy je smysluplné používat domácí vodárnu?

Domácí vodárny jsou ideální pro krátkodobé a odměřené dávky vody pro domácnost a zahradní zařízení – například pro splachování toalety, praní v pračce nebo v zahradě pro provoz trávníkových postřikovačů. Pokud má být domácí vodárna používána také jako samonasávací čerpadlo, musí být instalována co nejblíže ke zdroji vody. Prostřednictvím nasávací hadice je voda čerpána nahoru např. ze studny s dešťovou vodou.

Tip

Náš tip:

Pokud chcete zavlažovat zahradu pouze užitkovou nebo dešťovou vodou, je koupě zahradního čerpadla, jako je např. TGP 1000 E od firmy Trotec nejlepším řešením.

Jedna domácí vodárna, mnoho výhod:

  • Provoz zaměřený podle potřeb a úspora energie
  • Šetrná k životnímu prostředí a zdrojům 
  • Nezávislé zásobování vodou
  • Levné splachování toalety, praní v pračce a zalévání zahrady
  • Dlouhodobé úspory ve srovnání s veřejným zásobováním vodou
  • Dlouhá životnost
  • Ochrana pračky

Technologie domácí vodárny v přehledu

Čerpadlo

Domácí vodárna TGP 1025 E Trotec zaujme svými vysoce kvalitními materiály a vynikajícím zpracováním. Bezúdržbový motor s hliníkovým vinutím má vysokou odolnost proti korozi, pouzdro čerpadla vyrobené z plastu odolného proti nárazu, které je chráněno proti stříkající vodě ze všech směrů (stupeň krytí IPX4), a obvod tepelné ochrany zabraňuje přehřátí čerpadla. Doplněno je také dalšími prvotřídními součástmi, jako je těsnění s kluzným kroužkem a robustní kovové závity na sací a tlakové straně. Ty jsou také zárukou pro mimořádně dlouhou životnost. S čerpadlem TGP 1025 E získáte značkovou kvalitu Trotec certifikovanou TÜV, a zařízení s vynikajícím poměrem ceny a výkonu.

Tlaková nádoba

Charakteristickou, jakož elementární součástí každé domácí vodárny je tlaková nádoba. Uvnitř jsou dvě komory, jedna s plynem a druhá s vodou. Obě oblasti jsou odděleny membránou. Působením vody, která proudí do vodní komory, se roztahuje membrána v oblasti naplněné plynem, čímž se v ní zvyšuje tlak. Po dosažení přednastavené hodnoty tlaku se čerpadlo automaticky vypne. Při ukončení odběru vody v místě odběru plyn znovu expanduje na definovanou minimální hodnotu. Po dosažení této hodnoty se čerpadlo znovu spustí.

Výkon čerpadla

Obecně platí, že čerpací výkon domácí vodárny by měl být přizpůsoben příslušným potřebám. Vysoký počet Wattů ještě zdaleka neznamená, že se jedná o lepší čerpadlo. Ale čím vyšší jsou nároky na domácí vodárny, a čím více odběrných míst má být do vodovodního systému integrováno, tím vyšší by měl být výkon. Se svým silným výkonem 1 000 W je domácí vodárna Trotec TGP 1025 E dobře vybavená pro použití ve více místech spotřeby vody.

Čerpané množství

Čerpané množství udává, kolik litrů vody za hodinu může být přepravováno pomocí domácí vodárny, a je proto důležitým faktorem při rozhodování k nákupu. Čerpadlo TGP 1025 E má pozoruhodné čerpané množství až 3 300 litrů za hodinu.

Dopravní výška

Dopravní výška domácí vodárny označuje hodnotu, jak velký smí být maximální výškový rozdíl mezi povrchem vody (např. zahradní studna) a bodem odběru vody. Proto byste měli před zakoupením domácí vodárny přesně změřit, jakou vzdálenost musí čerpaná voda minimálně urazit a tuto stanovenou hodnotu byste měli porovnat se specifikovanými parametry výkonu čerpadla. Domácí vodárna TGP 1025 E Trotec zvládne maximální dopravní výšku 30 metrů.

Dopravní tlak

Maximální dopravní tlak je přímo souvisí s maximální dopravní výškou. U vody platí „železné“ pravidlo, že 1 bar odpovídá dopravní výšce přibližně 10 metrů. Čerpadlo TGP 1025 E může proto vytvořit tlak přibližně 3 bary.

Sací výška

Výška sání nebo nasávání se vztahuje k rozdílu výšky mezi domácí vodárnou a povrchem vody ve vodním zdroji (studna, cisterna, vodní tok). To znamená: Při maximální sací výšce 7 metrů, jako u modelu TGP 1025 E, nesmí být čerpadlo výše než 7 metrů nad zdrojem odběru vody. Pokud je rozdíl větší než specifikovaná maximální sací výška, nebude čerpadlo moci čerpat vodu.

Manometr

Pro kontrolu tlaku jsou domácí vodárny vybaveny manometrem, který zajišťuje trvalý přehled.


 

Tip: Pokud máte v místě použití vysokou sací výšku, doporučujeme vám koupi hlubinného čerpadla do studní, např. čerpadla řady TDP. Další informace najdete zde.

Čerpadlo hlubinné do studní TDP 5500 E
Čerpadlo hlubinné do studní TDP 7500 E

Mrazuvzdorné? Ale jistě!

Pokud nepoužíváte domácí vodárnu celoročně, měli byste ji uskladnit v zimních měsících např. ve sklepě nebo v kůlně. Přitom je nutné dbát na to, abyste před uskladněním zcela vyprázdnili vodu z pouzdra čerpadla, aby nedošlo k jeho poškození mrazem. Čerpadlo TGP 1025 E má k tomuto účelu speciální zátku pro vypouštění vody, pomocí níž můžete snadno a rychle vodu vypustit.

Dopravní výšky a čerpané množství naší domácí vodárny TGP 1025 E:

Zahradní čerpadla od firmy Trotec – vysoký výkon za malé peníze

Pro všechny potřeby zavlažování vaší venkovní zeleně u nás najdete vhodné čerpadlo, které vám zajistí bezpečné, spolehlivé a dlouhodobé používání. Neboť Trotec je symbolem pro řešení na míru pro zákazníky, vysoce hodnotnou značkovou kvalitu a prvotřídní poměr ceny a výkonu.

Garance nejvyšší kvality

S domácími vodárnami od firmy Trotec máte v každém ohledu jistotu, neboť tuto naši domácí vodárnu obdržíte v kvalitě testované TÜV jako záruku vysoké hodnoty, bezpečnosti a funkčnosti.

Kontrolovaná bezpečnost, TÜV GS ID 1419063261

 Sériové vybavení

 dostupné volitelně

 není dostupné